Suroviny na 4 porce:
300 g nových brambor (na nudličky)
sůl a čerstvě mletý pepř
250 g mladých špenátových lístků
300 g drcená rajčat z konzervy
1 stroužek česneku (na tenké plátky)
½ lžičky uzené mleté papriky
4 celá vejce
50 g sýru feta (na kostičky)
2 lžíce másla
Postup:
Brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut. Špenát opereme ve studené vodě a dáme okapat. Vodu z uvařených brambor slijeme přes špenát, aby zavadl.
Vymačkáme z něj přebytečnou vodu, osolíme, opepříme, promícháme s rajčaty, česnekem, uzenou paprikou, vejci a sýrem. Rozpálíme pánev, vyskládáme do ní brambory, navrch směs, poklademe vše máslem a zapékáme v troubě na 200 °C asi 20 minut.