Plánujete posezení a společné grilování s přáteli? Lahodná grilovaná vepřová žebírka přijdou k chuti úplně všem.
Suroviny – 1 kg vepřových žebírek – 100 ml olivového oleje – 1/2 citronu – 1 svazek čerstvého rozmarýnu – hrubá sůl – mletý černý pepř – 2 lžíce provensálského koření
Postup
1. Vepřová žebírka omyjte, osušte a nasekejte na porce. Olej nalijte do misky, přidejte vymačkanou šťávu z citronu. Svazeček rozmarýnu namočte v této směsi a potřete jím žebírka z obou stran. Osolte je, opepřete a posypte provensálským kořením. Nechte 20 minut marinovat.
2. Rozpalte gril na vysokou teplotu a žebírka rožněte podle velikosti 40 až 50 minut. Průběžně je potírejte olejem s citronovou šťávou.
3. Podávejte s omáčkami a s opečenými brambory, grilovanou zeleninou nebo pečivem.