Kokosové mléko a curry pasta udělají z této polévky doslova luxusní záležitost.
Potřebujete:
✿ 1 dýni Hokkaido
✿ 1 malý brambor
✿ 1 cibuli
✿ 1 lžíci červené curry pasty
✿ 200 ml kokosového mléka
✿ ½ lžičky mletého římského kmínu
✿ ½ lžičky sušeného koriandru
✿ špetku drceného chilli
✿ kousek másla
✿ 1 l vývaru
✿ čerstvý koriandr
✿ sůl
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Dýni omyjte, vnitřek vydlabejte a i se slupkou ji nakrájejte na kostky, stejně tak oloupejte a nakrájejte brambor.
2. V hrnci na másle nechte zesklovatět cibuli. Ke konci restování přidejte curry pastu a nechte ji chvilku rozvonět. Pak přidejte nakrájenou dýni a brambor, okořeňte, osolte, promíchejte, zalijte vývarem a vařte do změknutí.
3. Poté vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přilijte kokosové mléko a ještě chvilku prohřejte. Podle libosti ještě dochuťte solí a do hotové polévky vmíchejte posekaný čerstvý koriandr. Můžete dozdobit dýňovými semínky a trochou zakysané smetany.
Dýňová curry polévka vypadá jako skvělý nápad na podzimní večeři. Upřímně, dýně i curry mám moc ráda.
No tohle nevypadá vůbec špatně, kdybych tak měla kokosový mlíko doma! Snad příště.
Na dýňové polévky si potrpím, ale tahle curry verze s kokosovým mlékem je něco, co určitě musím vyzkoušet. Děkuji za inspiraci!
S dýněma mám rada hrátky, ale toto curry je vážně pecka! Kokosový mlíko je top.