Do hotové směsi se dá vmíchat ještě opečená pikantní klobása. Dýně snese i aromatičtější koření, přidejte třeba trochu garam masaly.
Ingredience: 4 porce
300 g uvařené čočky
1 malá dýně
1 cibule
1 stroužek česneku
olej
sůl
pepř
1 lžička sušeného tymiánu
snítky rukoly či polníčku
Postup:
Dýni nakrájejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem, posypte tymiánem, osolte a opepřete. Promíchejte a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Dýni pečte 35 minut. Mezitím na oleji opečte nakrájenou cibuli.
Přidejte nakrájený česnek a nechte rozvonět. Vmíchejte uvařenou čočku, přidejte opečenou dýni a dozdobte salátem.
Doba přípravy: 50 min
Cena za porci: 20 Kč