Znamenitá cuketová polévka, doladěná parmazánem je dokonalou symfonií chutí.
Potřebujete:
✿ 1 kg cukety
✿ 60 ml olivového oleje
✿ 4 stroužky česneku
✿ 750 ml vývaru
✿ sůl, bílý pepř
✿ 60 ml smetany na vaření
✿ hrst bazalky
✿ hrst hladkolisté petrželky
✿ 50 g parmazánu
1. Česnek nakrájejte nadrobno, bazalku a petrželku nasekejte. Parmazán nastrouhejte. Cuketu nakrájejte na kostičky a osolte. V hrnci rozehřejte olivový olej a opečte na něm česnek, bazalku a cuketu asi 10 minut, až cukety zezlátnou a změknou.
2. Opepřete, zalijte vývarem a vařte 8 minut. Odstavte, odlijte 1/3 polévky a zbylé 3/4 polévky rozmixujte dohladka. Vraťte nerozmixovanou polévku do hrnce a vmíchejte smetanu, petrželku, parmazán a nechte prohřát.
3. Podle chuti dosolte a rozdělte polévku do talířů. Ozdobte třeba kousky cukety, nasekanými bylinkami, případně opečenými kousky chleba a podávejte.
Wow, tahle cuketová polívka zní fakt skvěle! Už se těším, až ji zkusím uvařit přes víkend. A ten parmazán tomu množství surovin dodá pěkných grády!