Měkký a vláčný chlebíček s celými hruškami je nápaditý a velice dobrý moučník.
Příprava: 75 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 12 Kč
Suroviny na 10 porcí
– 200 g másla
– 200 g krystalového cukru
– 4 vejce
– 50 g hořké čokolády
– 220 g hladké mouky
– 2 lžíce holandského kakaa
– špetka soli
– 1 prášek do pečiva
– 4 hrušky
Postup
1. Máslo vyšlehejte s cukrem. Přidejte vejce, rozehřátou zchladlou čokoládu a opět vyšlehejte.
2. Zvlášť promíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a solí. Směsi spojte a dobře promíchejte.
3. Těstem naplňte formu s pečicím papírem a do středu natěsno poskládejte hrušky. Pečte asi 55 minut při 180 ºC.