Kombinace čokolády a pomeranče nemá chybu. Vyzkoušejte ji v tomto výborném chlebíčku.
Příprava: 50 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 10 Kč
Suroviny na 10 porcí
– 110 g másla
– 60 g hořké čokolády
– 40 g holandského kakaa
– 120 g hladké mouky
– ½ lžičky jedlé sody
– 1 lžička prášku do pečiva
– 1 pomeranč (šťáva + kůra)
– 2 vejce
– 150 g cukru
– špetka soli
– 120 g zakysané smetany
Postup
1. Rozpusťte čokoládu s máslem. Vmíchejte kakao. Smíchejte mouku s jedlou sodou a práškem do pečiva. V jiné míse prošlehejte vejce s cukrem a špetkou soli.
Do vaječné směsi zašlehejte pomerančovou šťávu, pak vmíchejte pomerančovou kůru, čokoládovou směs a na závěr střídavě mouku a zakysanou smetanu.
2. Těsto nalijte do připravené formy. Pečte při 180 ºC asi 40 minut.