Využijte sezony hrušek a připravte si je s čočkou a plísňovým sýrem. Uvidíte, že tahle kombinace vás nadchne!
Potřebujete:
✿ 250 g čočky
✿ 1 cibuli
✿ 2 hrušky
✿ olivový olej
✿ sůl, pepř
✿ 100 g sýru s modrou plísní
Zálivka:
✿ 1 lžíci jablečného octa
✿ 1 lžíci olivového oleje
1. Čočku propláchněte, zalijte vodou a nechte přes noc namočenou. Pak vodu slijte, čočku zalijte novou vodou, aby sahala jen mírně nad čočku, přidejte nakrájenou cibulku a uvařte doměkka. Poté sceďte a trochu vody si uschovejte.
2. Hrušky omyjte, rozkrojte na plátky a opečte krátce na pánvi na olivovém oleji. Z oleje, octa a vody z uvařené čočky vyšlehejte zálivku, osolte ji a opepřete.
3. Zálivku promíchejte s čočkou, rozdělte ji na talíře, ozdobte plátky hrušky a podávejte posypané rozdrobeným plísňovým sýrem.