Bezmasá varianta hamburgerů zachutná dětem i dospělým.
Potřebujete:
300 g najemno nastrouhané červené řepy, 1 menší cibuli, 1 stroužek česneku, 100 g ovesných vloček, 120 g tvrdého sýra (chedar, gruyere), 1 lžíci olivového oleje, 1 vejce, 3 lístky šalvěje, sůl, pepř
Postup
1.Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte. Šalvěj nasekejte, sýr nastrouhejte najemno. Nastrouhanou řepu smíchejte s cibulí česnekem, šalvějí, vločkami, vejcem, olejem a strouhaným sýrem.
2. Připravenou směs nechte půl hodiny odpočívat při pokojové teplotě, aby vločky nasákly šťávu z řepy a všechny chutě se spojily.
3. Rukama namočenýma ve studené vodě tvarujte z hmoty menší burgery. Pečte je v troubě pod grilem, z každé strany asi šest minut, nebo na grilovací pánvi.
Hotové burgery můžete podávat jako klasické burgery v žemli se zeleninou, ale i jako karbanátky s bramborovou kaší a okurkovým salátem.
.