Roládu podávejte nakrájenou na tenčí plátky s chlebem, zeleninou nebo bramborami.
Potřebujete:
✿ 1,5 kg vepřového boku bez kosti
✿ 6 stroužků česneku
✿ 2 cibule
✿ mletou sladkou papriku
✿ drcený kmín
✿ sůl, pepř
✿ barevný pepř vcelku
1. Z masa ořízněte případné tučné části a nadrobno je pokrájejte. Poté plát masa z obou stran osolte potřete 4 prolisovanými stroužky česneku, posypejte lehce mletou paprikou, hodně drceným kmínem a oběma pepři.
2. Plát masa zarolujte a převažte provázkem. Vložte do pekáče, přidejte pokrájený tučný ořez, rozmačkané zbylé stroužky česneku a nadrobno nakrájenou cibuli, osolte, opepřete a mírně podlijte.
3. Pekáč zakryjte pokličkou nebo alobalem a za občasného podlévání a polévání výpekem pečte při 180 °C doměkka. Ke konci sundejte víko a nechte dopéct dozlatova.