Zeleninové karbanátky jsou skvělou alternativou k těm masovým. Místo brokolice a květáku můžete použít také kapustu, kterou předtím jenom spaříte, zbavíte tvrdých košťálů a nakrájíte nadrobno. I po bezmasých placičkách se jenom zapráší.
Ingredience:
● 1 malá hlávka brokolice
● 1 malá hlávka květáku
● 1 vejce
● 1 cibule
● 100 g ovesných vloček
● ½ lžičky drceného kmínu
● sůl
● pepř
● 1 lžíce nasekané petrželky
● strouhanka na obalování
● olej na smažení
Postup:
Květák a brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Poté vidličkou rozmačkejte. Dejte do mísy, přidejte ovesné vločky, najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, kmín a petrželku.
Vše důkladně promíchejte a nechte chvilku stát. Poté ze směsi vytvarujte karbanátky. Obalte je ve strouhance. Následně je usmažte na oleji dozlatova. Skládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Před podáváním je dozdobte petrželkou.
Příprava: 60 min
Cena: 90 Kč
Tyto brokolicovo-květákové placičky určitě vyzkouším! Miluji zdravé alternativy a jsem ráda, že to lze připravit tak rychle a jednoduše.
Zrovna jsem začala mít ráda brokolici a květák, tak se těším, že to vyzkouším. Dík za tip na takový vegetariánský pokrm!