Kdo by nemiloval bramborové lupínky? Ale že vás ještě nenapadlo si je udělat po svém a doma? Zkuste to, není na tom opravdu vůbec nic složitého.
Ingredience:
500 g brambor
2 lžíce olivového oleje
sůl a koření podle chuti
(např. paprika, česnekový prášek, rozmarýn…)
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Plátky brambor osušte papírovou utěrkou. V míse smíchejte olivový olej se solí a kořením podle chuti. Přidejte plátky brambor a důkladně je obalte.
Rozložte bramborové plátky na plech vyložený pečicím papírem v jedné vrstvě. Pečte 15–20 minut, dokud nejsou lupínky zlatavé a křupavé. Nechte vychladnout a podávejte.
Doba přípravy: 35 min
Cena: 20 Kč
Zní to skvěle! Nepředpokládala jsem, že by to bylo tak jednoduché. Domácí chipsy budou určitě zdravější.
Jsem nadšená z toho, jak jednoduché to je. Určitě si to udělám, s česnekovým práškem to bude pecka!
Mně se domácí lupínky fakt líbí, hlavně že si můžem dát svoje koření. A ještě to netrvá věčnost udělat.
Hele, já lupínky miluju a tohle vyzkouším! Fakt mě nikdy nenapadlo, že si je můžu udělat doma. Díky za tip!