Místo jogurtu můžete použít rozpuštěné máslo. Existuje i spousta variant ochucení sirupu.
Ingredience: 1 jogurt (240 g), 1,5 hrnku dětské krupice, 2,5 hrnku hladké mouky, špetka soli, 8 vajec, 2 sklenice cukru krupice, 1 hrnek oleje, citronová kůra, 2 kypřicí prášky
Na sirup: 5 hrnků vody, 4 hrnky cukru krupice, skořice vcelku
Postup: Ušlehejte vejce s cukrem a postupně přidávejte jogurt, olej a pak mouku s krupičkou, sůl, kypřicí prášek a citronovou kůru. Nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte při 180 °C v předehřáté troubě cca 30 minut.
Vodu s cukrem a skořicí svařte a polévejte sirupem buchtu. Přikryjte alobalem a nechte vychladnout. Buchta musí být vlažná a sirup horký, tím docílíte toho, že těsto naskočí.