Voňavé vegetariánské kari můžete nakonec posypat také sezamovými semínky, zrníčky granátového jablka apod.
Potřebujete:
✿ 400 g batátů
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 cm zázvoru
✿ 150 g bílého jogurtu
✿ 1 lžíci oleje
✿ 1 celou skořici
✿ 400 g sterilované cizrny nebo hrášku
✿ 2 lžičky kurkumy
✿ 400 g rajčat v plechovce
✿ 1 lžičku římského kmínu
✿ sůl
✿ čerstvý koriandr
1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, oloupaný zázvor nastrouhejte. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a zázvor a restujte asi 3 minuty. Přidejte koření a restujte další 3 minuty.
2. Přidejte slitou cizrnu či hrášek, batáty, promíchejte a 2 minuty opékejte. Zalijte rajčaty a trochou vody. Osolte, přiklopte a vařte 10−15 minut.
3. Odstavte, vmíchejte jogurt a nechte chvíli odstát. Podávejte s rýží, posypané lístky koriandru.