Můžete ho podávat i jako menší občerstvení společně s červeným vínem.
Ingredience:
200 g hladké mouky
100 g másla
špetka soli
1 vejce
1–2 lžíce studené vody
150 g modrého sýra (niva, gorgonzola apod.)
2 předvařené červené řepy
100 g zakysané smetany
hrst vlašských ořechů
čerstvé bylinky, pepř, sůl
Postup:
Z mouky, másla, soli, vejce a vody vypracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte půl hodiny odpočívat v lednici.
Předvařenou řepu nakrájejte na tenké plátky.
Těsto rozválejte, vložte do formy a předpečte 10 minut. Poté potřete zakysanou smetanou, rozložte plátky řepy, posypte sýrem a nasekanými ořechy.
Pečte dalších 20–25 minut dozlatova. Po vytažení ozdobte bylinkami.
Jako milovnice umění ráda experimentuji s chutěmi. Kombinace řepy a modrého sýra zní jako skvělý nápad na víkendový brunch!