Že je kimchi (čtěte: kimči) úžasnou zásobárnou zdraví, je známo. Zkuste ho využít i jako přísadu do slaných muffinů – zdravé pak může být i mlsání. Hodí se i jako originální pohoštění.
Potřebujete:
✿ 350 g kimchi (1 sklenici)
✿ 1 vejce
✿ 1,5 hrnku žitné mouky
✿ 1 sáček kypřicího prášku
✿ ½ lžičky mleté sladké papriky
✿ 50 g sýru feta
✿ sůl, pepř
✿ kokosový olej
✿ čerstvé bylinky
1. Formičky na muffiny vymažte kokosovým (nebo jiným) olejem nebo vyložte papírovými košíčky. Kimchi slijte, nechte okapat a pokrájejte nadrobno. Do misky rozklepněte vejce a vyšlehejte ho. Pak vmíchejte mouku, kypřicí prášek a koření.
2. Kimchi přidejte k těstu, rozdrobte fetu, přisypejte část nakrájených bylinek a vše opatrně promíchejte a spojte dohromady.
3. Těsto vlijte do vymazaných formiček nebo košíčků asi do 2/3. Dejte péct do trouby při 160 °C asi 30 minut. Hotové muffiny ozdobte zbylými bylinkami.
Kimči jsem už několikrát ochutnala a do muffinů bych ho nikdy nečekala. Super nápad, určitě to zkusím!