Hovězí tatarák patří ke stále oblíbenějším pochutinám. Vyzkoušejte variantu bez vajec, s majonézou.
Suroviny na 4 porce – 600 g hovězí svíčkové – 4 lžíce pokrájených nakládaných cibulek – 2 jarní cibulky – hrst hladkolisté petrželky – 2 lžíce majonézy – 2 lžíce olivového oleje – 2 lžíce kečupu – 2 lžičky worcesterské omáčky – sůl, pepř – olivový olej
Postup
1. Maso umelte, jarní cibulky očistěte a pokrájejte najemno.
2. Ve větší míse dobře promíchejte maso se všemi ostatními ingrediencemi a ochutnejte. Podle potřeby ještě přidejte jakoukoli z přísad. Dotáhněte lžící olivového oleje a dejte uležet do lednice.
3. Hovězí tatáček podávejte s opečenými kousky bagety, které potřete utřeným česnekem.