Neobvyklý guláš sice chce trochu péče, ale je natolik chuťově zajímavý, že zaujme snad každého a fajnšmekry především. Zkuste si ho připravit.
Ingredience: 1,5 kg čerstvých filetů z kapra, 100 ml slunečnicového oleje, 500 g čerstvé hlívy ústřičné, 500 ml zeleninového vývaru, 3 cibule, 125 g škvařeného vepřového sádla, 100 g anglické slaniny, 100 g másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky sladké mleté papriky, 3 stroužky čerstvého česneku, 1 lžička čerstvé majoránky, ½ lžičky drceného kmínu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička čerstvé majoránky, 5 kuliček černého pepře, ½ lžičky kamenné soli
Postup: Z filetu odstraníme rybí šupiny, omyjeme ho, osušíme a pinzetou odstraníme kosti.
Do pánve přidáme sádlo, nakrájenou slaninu, cibuli nakrájíme najemno a společně orestujeme dozlatova. Ztlumíme plotýnku, přidáme mletou papriku a ještě ji restujeme s cibulkou. Přidáme rajčatový protlak, nastrouhaný česnek a mícháme, dokud se vše nepropojí.
Na másle mírně osmahneme nakrájenou hlívu a přidáme ji k rybě, přilijeme teplý vývar a gulášový základ.
Nakonec přidáme mouku dobře rozmíchanou ve vodě, opatrně vše promícháváme, aby se ryba úplně nerozpadla, dosolíme, dopepříme, přidáme kmín a překrájené lístky čerstvé majoránky a máme hotovo.