Kmín jako koření najdete téměř v každé domácnosti. Nejvíc jej známe asi jako koření, které se používá při vaření brambor. Kmín má však mnohem větší uplatnění.
Vylepšuje zdraví
Jeho hlavní uplatnění je především v kuchyni, to je známá věc. Kmín je však bylinou, kterou lze sbírat a používat i na mnohé neduhy. Plody se sbírají od června do srpna, v období, kdy začnou dozrávat a hnědnout.
Své použití najde kmín především v oblasti trávení. Povzbuzuje totiž činnost žaludečních a střevních šťáv. Kromě toho pomáhá účinně předcházet nadměrné plynatosti.
Pomůže s trávením
Pokud má být použit na problémy s trávením, doporučuje se rozmačkat čajová lžička kmínu a následně zalít horkou vodou. Tento nálev by se pak měl užívat pravidelně zhruba dvakrát až třikrát denně.
Rovněž se kmín může použít tak, že malé množství člověk rozkouše. Je vhodný při problémech s nechutenstvím, ale také v případě žaludečních křečí či při poruchách trávení.