Suroviny na 3–4 porce:
500 g nových brambor
2 lžíce slunečnicového oleje
6 plátků prorostlé uzené slaniny
125 g čerstvých hub
6 velkých vajec
dle chuti sůl pepř
nasekaná petrželka na ozdobu
Postup:
Brambory vaříme na mírném ohni 12–15 minut nebo dokud nebudou měkké.
Pak je slijeme a dáme stranou. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu a houby a při střední teplotě je za občasného promíchání restujeme 5–7 minut nebo dokud slanina nebude křupavá a houby nezměknou. Pak ji sundáme z plotny.
Když budou brambory vychladlé, nakrájíme je na plátky a promícháme v pánvi se směsí hub a slaniny. Vejce lehce vyšleháme, osolíme a opepříme a přelijeme jimi směs v pánvi.
Přikryjeme pokličkou a vaříme při střední teplotě asi 5 minut, dokud nebudou vejce téměř zatuhlá. Pánev dáme pod horký gril. Když začne vršek hnědnout, posypeme petrželkou a podáváme.