Chcete si dopřát opravdu vynikající zákusek? Vyzkoušejte lahodné řezy přelité vanilkovým pudinkem.
Suroviny
Na těsto – 300 g hladké mouky – 100 g krupicového cukru – 180 g másla – 4 žloutky
Na náplň – 800 g černého rybízu – 2 balení vanilkového pudinku – 1 l mléka – 5 lžic krupicového cukru – 7 lžic kukuřičného škrobu
Postup
1. Z mouky, cukru a másla vypracujte drobenku. Přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu odpočinout v lednici.
2. Těsto vyválejte a vložte na máslem vymazaný plech. Promíchejte ho vidličkou a dejte péct na 25 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.
3. Podle návodu uvařte pudink a asi tři čtvrtiny rozetřete na těsto. Posypte rybízem smíchaným s kukuřičným škrobem. Pečte při 170 °C asi 25 minut. Nakonec koláč přelijte zbylým pudinkem.