Fantasticky vypadající koláč s ještě lahodnější chutí bude chutnat úplně všem.
Suroviny
Na těsto – 350 g hladké mouky – 250 g másla – 5 žloutků – 3 lžíce krupicového cukru – 1 lžička prášku do pečiva – máslo a strouhanka na formu
Na náplň – 5 bílků – 2 balení vanilkového cukru – 240 g moučkového cukru – 2 balení vanilkového pudinku – 50 ml oleje – 500 g malin
Postup
1. Žloutky utřete s cukrem a máslem. Přidejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte těsto. Rozdělte ho na dvě části a dejte na hodinu do lednice.
2. Jedno těsto vtěsnejte do vymazané a vysypané formy a pečte při 190 °C asi 20 minut.
3. Bílky vyšlehejte s oběma cukry. Přidejte pudinkový prášek a olej a opět prošlehejte. Krém rozetřete na vychladlý korpus. Navršte maliny a vše posypte druhým nastrouhaným těstem.
4. Pečte při 190 °C asi 45 minut.