Hříšně dobré kostky v čokoládě a kokosu uspokojí vaše chutě po sladkém.
Suroviny
Na těsto – 300 g hladké mouky – 200 g pískového cukru – 1 sáček prášku do pečiva – 200 ml mléka – 1 vejce – 2 lžíce medu – 1 lžíce oleje – tuk a mouka na plech
Na polevu – 250 g pískového cukru – 250 g másla – 250 g strouhaného sušeného kokosu – 50 g kakaa – 5 lžic mléka – 1 lžíce rumu
Postup
1. Vejce utřete s cukrem a za stálého míchání přidejte po kapkách olej a med. Pak vmíchejte střídavě mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto dobře vymíchejte a nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C 10 až 15 minut.
2. Na polevu povařte cukr, kakao a mléko. Vmíchejte máslo a rum.
3. Vychladlé těsto nakrájejte na malé kostky. Ty namočte do teplé polevy a obalte ve strouhaném kokosu. Nechte dobře zatuhnout.