Dušené hovězí maso se zelím a klobásou z papiňáku je rychlou a velice chutnou improvizací.
Suroviny na 2 porce – 300 g předního hovězího masa – 1 papriková klobása – 250 g bílého kysaného zelí – 1 cibule – 1 lžíce sádla – 1 lžička pálivé mleté papriky – 1 stroužek česneku – drcený kmín – sůl
Postup
1. V papiňáku rozpusťte sádlo a zpěňte na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte kostky předního hovězího masa a zprudka orestujte, aby se maso zatáhlo.
2. Až začne pouštět šťávu, přidejte pokrájenou klobásu a nasekaný česnek a krátce osmahněte. Zasypte kmínem a paprikou, a vmíchejte propláchnuté zelí. Podlijte asi 100 ml vody. Osolte, papiňák zavřete a nechte dusit na mírném plameni asi 25 minut. Poté odstavte a nechte ještě 10 minut dojít.
3. Podávejte nejlépe s vařenými nebo šťouchanými bramborami.