Tato verze klasické sekané je chuťově velmi nápaditá a neobvyklá
Suroviny
600 g směsi mletého hovězího a vepřového masa, 4 plátky toastového chleba, svazek hladkolisté petrželky, malý svazek pažitky, hrst mladých kopřivových listů, 1 lžíce čerstvé máty + další do omáčky, 200 g bílého jogurtu, 1 červená paprika, špetka mletého chilli, 2 vejce, 50 g zelených oliv bez pecek, 50 g černých oliv bez pecek, mořská sůl.
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Nasucho v ní opečeme červenou papriku. Pak stáhneme slupku a nakrájíme ji na kostičky. Smícháme s olivovým olejem a pažitkou. Chleba rozmixujeme spolu s petrželkou, kopřivami a mátou.
V míse směs promícháme se 3 lžícemi jogurtu a necháme 5 minut odpočinout. Pak ji spojíme s masem, paprikovou směsí, vejcem, špetkou chilli a osolíme. Pokud je směs moc suchá, naředíme ji dalším jogurtem.
Troubu ztlumíme na 180 °C. Formu vyložíme pečicím papírem a naplníme půlkou směsi. Poklademe směsí oliv a na ně navršíme zbytek masa. Uhladíme a potřeme olejem. Pečeme 60 minut.