Nepečený čokoládový cheesecake se skvěle hodí na oslavy narozenin nebo svátků..
Suroviny
Na korpus – 1 balení (130 g) kakaových Bebe sušenek – 100 g másla – pečicí papír
Na náplň – 500 g měkkého tvarohu – 250 ml smetany ke šlehání – 300 g čokolády na vaření – hořké kakao a čokoládové hoblinky na posypání
Postup
1. Dortovou formu vystelte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vytvořenou směs pak natlačte do formy.
2. Nad párou rozpusťte nalámanou čokoládu. Tvaroh prošlehejte se smetanou a pak do směsi zašlehejte mírně vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Směs nalijte na korpus a uhlaďte.
3. Dort posypte kakaem a čokoládovými hoblinkami a dejte zatuhnout nejlépe přes noc do lednice.