Tento recept je starý dobrých sto let a kobližky podle něj připravené chutnají pořád stejně
Ingredience
500 g mouky, 300 ml mléka, 35 g kvasnic, 40 g másla, 4 žloutky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce rumu, ½ lžičky nastrouhané citronové kůry, špetka soli, marmeláda
Postup
Z mléka, půlky mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Vše vypracujeme ve vláčné těsto a necháme kynout. Behem kynutí těsto ještě 2krát propracujeme. Těsto přendáme na vál, vyválíme a nakrájíme na čtverce podle toho, jak velké chceme koblihy.
Nejlepší jsou opravdu mini. Čtverce naplníme, zabalíme, zakulatíme. Smotanou stranu dáme dolů a necháme ještě 20 minut kynout. Koblihy restujeme v rozpáleném tuku dozlatova z obou stran. Nakonec je vyskládáme na misku a poprášíme moučkovým cukrem.
.