Bramborové placky můžete podávat jako přílohu i hlavní jídlo. Když je dobře ochutíte, chutnají skvěle.
Suroviny – 6 brambor – 1 vejce – 2 lžíce celozrnné mouky – 120 g zakysané smetany – sůl, pepř – 1 lžička sušené petržele – 1 stroužek česneku – olej na smažení
Postup
1. Brambory očistěte, omyjte a nastrouhejte. Přidejte vejce, mouku, prolisovaný česnek a sušenou petržel a vypracujte těsto. Podle chuti osolte a opepřete.
2. Přidejte zakysanou smetanu a ještě jednou pořádně promíchejte.
3. Na pánvi rozpalte olej a lžící tvořte placky, které smažte z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajte do ubrousku.
4. Podávejte se zeleninovou oblohou a zakysanou smetanou.