Pokud vám chutnají zapečené plněné klasické brambory, pak si zamilujete i sladší batáty.
Suroviny na 4 porce – 4 batáty – 600 g mletého masa – 1 cibule – 1 lžíce másla – 2 stroužky česneku – 2 vejce – 1 lžíce majoránky – 1 lžička mleté sladké papriky – 1 lžíce sekané petrželky – 30 g tvrdého sýra – sůl, pepř – pečicí papír, alobal
Postup
1. Batáty omyjte a uvařte ve slupce do poloměkka, asi 25 minut. Vychladlé batáty podélně rozkrojte, vydlabejte trochu vnitřku a půlky položte do pekáčku vyložený pečicím papírem.
2. Cibuli nasekejte najemno a osmahněte na másle. Mleté maso smíchejte s vejci, cibulí, prolisovaným česnekem, nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a ochuťte kořením a solí. Do hmoty přimíchejte rozmačkané vnitřky batát.
3. Směsí naplňte batáty a pekáček zakryjte alobalem. Pečte v troubě při 180 °C asi 30 minut. Pak odkryjte a nechte ještě 5 minut dojít.