Čekání na vykynuté těsto se prostě vyplatí.
Ingredience:
Těsto:
1 kostka droždí
150 ml oleje
80 g cukru krupice
1 kg polohrubé mouky
500 ml mléka
2 vejce
Náplň:
2 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce mleté skořice
5 lžic cukru krupice
150 g sekaných vlašských ořechů
500 g jablek
Na potírání:
100 ml oleje
1 ks vejce
Postup:
Do mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek smícháme s moukou, třetinku si necháme na později. Přidáme olej, vejce a vypracujeme těsto, které podsypáváme zbytkem mouky. Když už se nelepí, ne cháme ho půl hodiny kynout.
Náplň: všechny ingredience smícháme.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého vyválíme tenoučký plát a potřeme ho rozšlehaným vejcem. Naneseme třetinu směsi, ale asi 5 cm od krajů. Zavineme a přeneseme na plech.
Potřeme rozšlehaným vejcem v oleji a propícháme. Pečeme zhruba při 180 °C 20 minut.