Netradičními těstovinami s boloňskou omáčkou vyšperkovanou dýní dostanete úplně každého.
Suroviny na 4 porce – 500 g špaget – 1 dýně Hokaido – 200 g mletého masa – slunečnicový olej – sůl – 2 stroužky česneku – 80 g tvrdého sýra – bylinky na ozdobu – pečicí papír
Postup
1. Dýni omyjte, nakrájejte na čtvrtky a odstraňte semínka. Položte ji na plech vystlaný pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte asi 40 minut. Nechte ji vychladnout a nakrájejte na kostičky. Špagety uvařte v osolené vroucí vodě al dente.
2. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm mleté maso. Přidejte dýni a opékejte za občasného míchání 5 až 10 minut. Nakonec vmíchejte prolisovaný česnek a osolte.
3. Špagety naservírujte na talíře, přidejte masovo-dýňovou směs a posypte nastrouhaným sýrem. Před podáváním ozdobte bylinkami.