Plněné pšeničné tortilly neboli quesadillas jsou rychlé a výborné jídlo, které si můžete zabalit i na cestu.
Suroviny na 2 porce – 2 pšeničné tortilly – 2 rajčata – 1 červená paprika – 2 menší kuřecí prsa – 50 g salámu chorizo – 2 lžíce slunečnicového oleje – 1 červená cibule – špetka koriandru – mexické koření – tabasco nebo chilli omáčka – sůl, pepř – 50 g čedaru – pečicí papír
Postup
1. Maso očistěte a nakrájejte na třícentimetrové kousky. Osolte a opepřete. Cibuli a papriku nakrájejte na nudličky. Salám nakrájejte na tenká půlkolečka. Rajčata nakrájejte na kostičky.
2. Na slunečnicovém oleji prudce orestujte kuřecí maso. Přidejte papriku, cibuli, salám a nakonec i rajčata. Vmíchejte koriandr, mexické koření a podle chuti tabasco. Krátce prohřejte a odstavte.
3. Na druhé pánvi nasucho opražte tortillu. Naplňte ji směsí a vršek posypte nastrouhaným sýrem. Tortillu nadvakrát přehněte a stejným způsobem udělejte druhou.
4. Tortilly přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a zapékejte asi 4 minuty v troubě při 180 ºC.