Domácí pizza s pálivou klobáskou, paprikami a olivami nikdy nezklame. Hodí se k obědu i k večeři.
Suroviny – 400 g polohrubé mouky – ½ lžičky cukru – ½ lžičky soli – 1 balení sušeného droždí – rajčatový protlak – 100 g slaniny – 100 g pikantní klobásy – 1 červená paprika – 1 zelená paprika – 2 chilli papričky – 2 papričky jalapeňos – 2 hrsti černých oliv – 1 vejce – 100 g čedaru – čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
1. Do mísy prosejte mouku a smíchejte ji se solí a sušeným droždím. Přidejte cukr a malé množství vlažné vody a rukama vypracujte těsto, které ihned vyválejte na kulatou tenkou placku.
Přeneste ji na plech vystlaný pečicím papírem, pomažte ji rozšlehaným vajíčkem a nechte asi 30 minut kynout. Poté po ní znovu přejeďte válečkem na těsto.
2. Těsto potřete protlakem a na něj rozprostřete plátky slaniny, pokrájenou klobásku, pokrájené papriky, chilli papričky, jalapeňos papričky a olivy. Vršek posypte nastrouhaným sýrem.
3. Pizzu pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut, dozlatova. Před podáváním ozdobte pizzu lístky bazalky.