Maliny, borůvky, brusinky či ostružiny jsou v jakémkoli poměru vždy skvělou kombinací.
Ingredience:
Těsto:
180 g hladké mouky
180 g másla
100 ml ledově studené vody
špetička soli
1 vejce
2 lžíce mléka
Krém:
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
100 g cukru S moučkový cukr
200 g směs exotického ovoce
strouhaný kokos
Postup:
V míse smícháme mouku se solí, přidáme nakrájené máslo a rukou mneme na drobenku. Po troškách pak přiléváme vodu, jemně ji zapracováváme.
Těsto rozválíme na silněj ší plát, potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Vidličkou ho propícháme a vykrojíme asi 20 koleček nebo čtverečků.
Plech namažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem. V předehřáté troubě korpusy upečeme dozlatova a necháme je vychladnout.
Připravíme si krém ze smetany, cukru a ztužovačů do šlehačky. Na korpusky naneseme šlehačku a do ní dáme ovoce. Po obvodu šlehačku obsypeme kokosem.
.