Během grilování můžete špízy potřít směsí medu a citronové šťávy smíchané v poměru 1 : 1.
Suroviny na 4 porce:
1 kiwi, ¼ ananasu, ¼ žlutého melounu, 4 jahody, 1 hruška, olej
Postup:
1. Kiwi, ananas, žlutý meloun, jahody, hrušky nebo jiné oblíbené ovoce, je-li třeba, oloupeme, příp.vypeckuje. Pak ovoce nakrájíme na zhruba stejně velké kousky. Ty napichujeme na špejle a vyváříme špízy.
(Nejlepší je použít dřevěné špejle, protože z kovových jehel by ovoce mohlo snadno sklouznout. Špejle je vhodné před použitím namočit alespoň na 30 minut do studené vody.
2. Grilovací rošt potřeme trochou oleje a špízy grilujeme přímo při středním žáru z každé strany 3–4 min.