Podávejte je s kečupem, majonézou nebo domácím dipem ze zakysané smetany, česneku a citronové šťávy.
Ingredience:
250 g tvrdého sýra (eidam, gouda nebo čedar)
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhanky + strouhanka na obalení
1 lžička hořčice
sůl a pepř podle chuti
špetka uzené papriky
olej na smažení
Postup:
V míse smíchejte nastrouhaný sýr, vejce, mouku a 3 lžíce strouhanky. Dochuťte solí, pepřem, hořčicí či uzenou paprikou.
Ze směsi vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu. Pokud je směs příliš měkká, přidejte trochu strouhanky.
Kuličky obalte ve strouhance.
Rozpalte si vyšší vrstvu oleje. Krokety smažte dozlatova, trvá to obvykle 3–4 minuty. Po vytažení je položte na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.
Hmm, křupavý kroketky? To zní pěkně. Musím se do toho pustit, moje děti by to určitě ocenily.
Ty kroketky znějí skvěle! Už se vidím, jak je přidávám na náš rodinný brunch s domácím dipem, který zmínili v článku.