Polévka, která zahřeje i pohladí. Jemná, krémová a s lehce exotickým nádechem díky kokosovému mléku.
Ingredience:
600 g dýně Hokkaido
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka kokosového mléka
1 l zeleninového vývaru
olej
sůl
pepř
muškátový oříšek
Postup:
Dýni nakrájejte na kostky i se slupkou, cibuli a česnek orestujte na oleji. Přidejte dýni, zalijte vývarem a vařte asi 20 minut doměkka.
Vmíchejte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Dochutíte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Podávejte s křupavým pečivem.
Doba přípravy: 35 min
Cena: 120 Kč
Tahle polévka je ideální na zimu, zahřeje a díky tomu kokosovému mléku mám pocit, že jsem na dovolené! Určitě to zkusím uvařit.
Wow, ta dýňová polévka zní fakt moc lákavě! Kokosový mléko dodává polivce exotickej šmrnc.
Krémovou dýňovou polévku miluju, je naprosto skvělá na chladné večery! S kokosovým mlékem je to parádní kombinace, určitě vyzkouším.