Brambory můžete naplnit různými dobrotami a pokaždé vytvoříte originální pokrm.
Potřebujete:
✿ 4 velké brambory
✿ 100 g slaniny
✿ 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
✿ 1 stroužek česneku
✿ 2 jarní cibulky
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 2 snítky tymiánu
1. Brambory vydrhněte kartáčkem a vložte do hrnce se studenou, osolenou vodou. Vařte asi 15–20 minut do poloměkka. Nakrájejte slaninu na drobné kostičky. Česnek oloupejte a nasekejte najemno. Zelenou část jarní cibulky nakrájejte na kolečka.
2. Brambory rozkrojte na poloviny a částečně vydlabejte dužinu. Smíchejte ji s polovinou sýra, česnekem a cibulkou, osolte a opepřete.
Brambory potřete olejem a naplňte směsí. Rozložte je na plech s pečicím papírem, posypejte kostičkami slaniny a tymiánem.
3. Pečte při 200 °C asi 25 minut. Na posledních 5 minut posypejte zbylým sýrem. Podávejte třeba se zakysanou smetanou.
Wow, super recept! Ale asi bych tam prskla víc česneku, já ho prostě zbožňuju. A určitě přidám nějaký svoje oblíbený koření.
Brambory plněné dobrotami po tréninku? To zní jako perfektní jídlo! Slanina a sýr k tomu, nemůžu se dočkat, až to vyzkouším.
Tyhle zapečené brambory jsou skvělý nápad na rychlou večeři. Myslím, že bych si tam mohla přidat i nějakou zeleninu, abych měla fotogenické jídlo i na mé fotky!