Čím nejlépe pohostit návštěvu? Přece lahodnou paštikou.
Ingredience:
400 g husích jater
100 g husího sádla
1 menší cibule
1 stroužek česneku
1 lžička tymiánu
2 lžičky koňaku
sůl, pepř
Postup:
Na pánvi rozpusťte trochu sádla a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidejte očištěná husí játra, osolte, opepřete a krátce orestujte. Vmíchejte tymián, prolisovaný česnek a podlejte brandy.
Směs nechte zchladnout a poté ji rozmixujte dohladka.
Přendejte do skleniček a povrch zalijte tenkou vrstvou rozpuštěného sádla, aby se paštika nezkazila. ν Uchovávejte v lednici a podávejte s čerstvou bagetou či toastem.
Ty bláho, játra a koňak? Tak to je něco, co musím zkusit. Dám si k tomu asi sklenku vína a bude to super!
Paštika s koňákem? Zní to jako umělecký zážitek pro chuťové buňky. Myslím, že bych to mohla vyzkoušet na příští vernisáži!
Vypadá to lahodně! Moc ráda bych si to zkusila udělat sama doma a přidala bych třeba i špetku muškátového oříšku.