Připravte si pečenou husičku s kroupami. Neuděláte chybu.
Na těsto:
2 husí stehna
sůl, kmín
2 cibule
1 hrnek ječných krup
1 litr masového vývaru
1 lžíce husího sádla
čerstvá petrželka
Postup:
Stehna osolte, okmínujte a vložte do pekáče. Přidejte na klínky nakrájenou cibuli a trochu vody. ν Pečte přikrytá při 160 °C asi 2 odiny, poté odkryjte a dopečte úplně dozlatova.
Mezitím si připravte chutné kroupové rizoto.
Kroupy propláchněte, zalijte vývarem a vařte pomalu úplně doměkka.
Na pánvi si rozehřejte sádlo, přidejte uvařené kroupy a lehce je orestujte. ν Vmíchejte nasekanou petržel a podle chuti osolte.
Podávejte s dozlatova opečeným husím stehnem a polité trochou výpeku, který všemu dodá říz.
Sice nejsem žádná kuchařka, ale podle tohodle receptu bych to mohla zvládnout. Dík za inspiraci na něco nového!
Tohle musím vyzkoušet, velmi lákavé! Zní to jako perfektní zimní jídlo, kroupy se mi zdají skvělý doplněk ke husičce.
Pečená husička? To je přesně to, co potřebuju, až budu mít volný víkend. Ráda občas uvařím něco tradičního, a tohle vypadá ultra lahodně.