Kombinace trhaného husího masa s brusinkovou omáčkou roztančí vaše chuťové buňky.
Na burger:
housky se sezamem
200 g trhaného pečeného husího masa
1 hrst rukoly
1 cibule
1 lžíce másla
sůl, pepř
Na brusinkovou omáčku:
150 g mražených brusinek
2 lžíce cukru
50 ml červeného vína
1 lžička balzamikového octa
sůl
Postup:
Nejdříve si připravte omáčku. Do menšího hrnce dejte brusinky, cukr, víno a také zmíněné množství balzamikového octa.
Za občasného míchání povařte 10–15 minut, dokud brusinky nezměknou a směs lehce nezhoustne. Pak osolte a nechte vychladnout.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova.
Upečené husí maso si natrhejte vidličkou, a pokud je vychladlé, lehce ho můžete na suché pánvi prohřát. ν Housky rozkrojte a nasucho je opečte dozlatova.
Na spodní část housky položte rukolu, přidejte maso, přelijte lžící brusinkové omáčky a zaklopte druhou částí housky.
Celý recept mě opravdu zaujal, především spojení trhané husy a brusinek. Už se těším, až to vyzkouším doma.
Miluju trhané maso! Ale nikdy sem ho nespojila s brusinkami, to mozna zkusim, zní to velmi lákavě.
Brusinky a husí maso? To zní jako zajímavá kombinace! Určitě to vyzkouším, až budu mít chuť na něco netradičního.