Fondue je původně švýcarský pokrm, který se připravuje ze směsi sýrů rozpuštěných ve víně. Každý si namáčí kousky pečiva do voňavého kotlíku a užívá si nejen chuť, ale i samotný rituál stolování.
Ingredience:
● 200 g ementálu
● 200 g sýru Gruyère
● 200 ml bílého vína
● 1 lžíce škrobu
● 1 stroužek česneku
● bílé pečivo na namáčení
Postup:
Vnitřek fondue nádoby potřete česnekem. Nalijte víno a nechte ho pomalu zahřívat, dokud se nezačne lehce vařit. Postupně přidávejte nastrouhané sýry a míchejte, dokud se nerozpustí v hladkou hmotu.
Pokud je fondue příliš řídké, rozmíchejte škrob v troše vody a vmíchejte ho do směsi. Podávejte s nakrájeným pečivem, ale i zeleninou nebo vařenými brambory.
Příprava: 25 min
Cena: 250 Kč
Fondue jsem ještě nezkoušela, ale tenhle recept mě docela nalákal. Vypadá to jednoduše a dostupné ingredience se taky hodí.
To vypadá chutně, mám ráda sýrový věci. Už se těším, až to vyzkouším, přítel bude určitě nadšenej!
Fondue je skvělý způsob, jak si užít společné chvíle s přáteli či rodinou. Použití ementálu a Gruyère dodává pokrmu nádhernou chuť i vůni.
To fondue vypadá fakt luxusně, už dlouho jsem ho chtěla zkusit udělat doma. Díky za skvělý recept, určitě ho vyzkouším s rodinou!