Chutná samostatně, ale můžete ho podávat se zavařeninou. Chlebíček lze udělat i naslano, vynechte z něj ale cukr. Do slané varianty těsta můžete přidat nakrájená sušená rajčata i slaninu.
Ingredience:
● 200 g dýňového pyré
● 2 vejce
● 100 ml oleje
● 100 ml vody
● 200 g třtinového cukru
● 250 g hladké mouky
● 1 lžíce dýňového koření
● 1 lžička soli
● 2 lžičky jedlé sody
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C a chlebíčkovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. V míse kuchyňského robotu smíchejte a lehce vyšlehejte dýňové pyré, vejce, olej, vodu a cukr. Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a koření, dobře promíchejte.
Suché přísady přidávejte postupně do mokré směsi, lehce promíchejte, aby se suroviny spojily. Těsto nalijte do připravené formy. Pečte v troubě 40 až 50 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není suchá.
Příprava: 60 min
Cena: 30 Kč
Dýňový chlebíček? Zní to zajímavě! Určitě vyzkouším tu slanou variantu se sušenými rajčaty a slaninou, ideální jako snack po tréninku.
Tohle vypadá opravdu lákavě! Myslím, že to zkusím upéct na víkend, určitě to bude chutnat skvěle s domácí meruňkovou marmeládou.