Hrušky můžete ještě před servírováním pokapat kvalitním medem nebo v náhradní variantě také čekankovým sirupem.
Ingredience na 4 porce:
● 4 hrušky
● 100 g anglické slaniny
● 200 g nivy
● hrst vlašských ořechů
● 1 snítka rozmarýnu
● 1 cibule
● 1 lžíce třtinového cukru
Postup:
V pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Pak ji zasypejte cukrem a nechte mírně zkaramelizovat. Přidejte lístky rozmarýnu a směs stáhněte z ohně.
Na jiné pánvi opečte do zlatova na kostičky nakrájenou slaninu. Slaninu potom přidejte do pánve s cibulí a následně vmíchejte rozdrobený sýr niva.
Hrušky překrojte, vydlabejte trochu středy a naneste na ně sýrovou směs. Navrch dejte nasekané ořechy a hrušky vyskládejte do pekáčku. Pečte je v troubě předehřáté na 190 0C přibližně 20 minut.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 28 Kč
Velmi lákavá kulinářská kombinace! Spojení nivy a sladké hrušky mě inspirovalo i k malém uměleckému experimentu v kuchyni.
To zní jako zajímavá kombinace chutí. Med a čekankový sirup dávají možnost přizpůsobit sladkost podle chuti. Ráda to vyzkouším a pohraju si s příchutěmi!
Tyhle zapečené hrušky působí jako skvělý tip na večeři. Určitě to zkusím a pokapu je medem. Třeba při nějakém příštím cestování objevím i jiný způsob přípravy!