Vepřové maso na hruškách je opravdová delikatesa.
Ingredience:
4 vepřové kotletky
2 zralé hrušky
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
30 g másla
sůl, čerstvě mletý černý pepř
100 ml bílého suchého vína (nebo vývaru)
Postup:
Vepřové kotletky opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete je z obou stran.
Hrušky omyjte, oloupejte a potom je rozpulte.
Na pánvi rozehřejte olivový olej spolu s máslem. Přidejte nějaké ty větvičky rozmarýnu a rozmáčknuté stroužky česneku.
Do pánve vložte kotletky a opékejte je na středním plameni z každé strany přibližně 4–5 minut, dokud nebudou krásně zlatavé a hezky propečené.
Když jsou kotletky téměř hotové, vyjměte rozmarýn a česnek, přidejte do pánve hrušky a krátce je opečte, aby změkly a v neposlední řadě i lehce zkaramelizovaly.
Přilijte víno (nebo vývar), nechte chvíli provařit, aby se tekutina zredukovala a vytvořila omáčku, kterou poté přelijete kotletky s hruškami.
Podávejte ihned, například s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Kotletky s hruškami a rozmarýnem zní fantasticky! Recept si ukládám a určitě brzo vyzkouším. Dobře, že je tam i alternativa pro víno.
Milovníci dobrého jídla budou z tohoto receptu určitě nadšení! Výborně popsaný postup, už se těším, až vyzkouším.
Musim říct, že jsem dost zvedava, jak ta kombinace masa a hrusek vyjde. Ale urcite to zkusim, dik za inspiraci!
Recept na vepřové kotletky s hruškami mě dostal! Hrušky a rozmarýn dohromady zní trochu netradičně, ale těším se na tu chuťovou kombinaci!
Tak tohle vypadá úžasně! Rozhodně zkusím, vepřové kotletky s hruškami a rozmarýnem zní jako perfektní podzimní jídlo.