Tento recept určitě využijete při nějaké party nebo rodinné oslavě.
Ingredience:
1 čerstvá bageta
2 zralé hrušky
150 g kozího sýra
hrst vlašských ořechů
med
trocha olivového oleje na potření bagety Σ čerstvé bylinky
Postup:
Předehřejte si troubu na 180 °C.
Bagetu nakrájejte na silnější plátky. Plátky můžete lehce potřít olivovým olejem, aby byly po upečení hezky křupavé. Plátky bagety vyskládejte na plech a dejte je na 5–7 minut do trouby, aby se trochu opekly. Mezitím si nakrájejte hrušky na tenké plátky.
Na každý opečený plátek bagety položte několik plátků hrušky, přidejte kousek kozího sýra a posypejte ořechy.
Dejte bagety zpět do trouby, postačí třeba na 2–3 minuty, aby se sýr lehounce roztekl.
Po vytažení z trouby pokapejte bagetu medem a případně ozdobte čerstvými bylinkami.
Zní to jako skvělý tip na večírek! Miluji kombinaci sladkých hrušek a slaného sýra, určitě to vyzkouším.