Čevapi servírujte s hranolky nebo pita chlebem. Skvěle chutnají také s ajvarem z paprik, lilku a česneku.
Ingredience:
500 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa (případně jehněčího)
1 menší cibule
3 stroužky česneku
1,5 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté sladké papriky
½ lžičky černého pepře
50 ml studené minerální vody
Postup:
V míse si smíchejte mleté maso s najemno nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, čerstvě namletým pepřem, jedlou sodou a případně sladkou paprikou.
Pomalu přilévejte studenou perlivou vodu a směs důkladně propracujte rukama. Díky perlivé vodě budou čevapi uvnitř krásně nadýchané.
Zakryjte mísu potravinářskou fólií a dejte do lednice odležet na minimálně 2 hodiny, ideálně ale nejlépe přes noc.
Navlhčenýma rukama tvarujte malé válečky o délce cca 6–8 cm a průměru zhruba 1,5–2 cm.
Čevapi si můžete připravit na grilu nebo na pánvi (nejlépe litinové). Opékejte je přibližně 3 minuty z každé strany, dokud nejsou rovnoměrně opečené a na povrchu krásně zlatavé.
Čevapi s ajvarem je neodolatelná kombinace! Skvělý tip s minerální vodou, tu opravdu vyzkouším.
Vypadá to jednoduše a chutně! Určitě vyzkouším příští víkend, miluji kombinaci grilování a čerstvého chlebíku.
Hele, jako čevapi bych si dala hned teď. Ten tip s minerálkou je fakt zajímavej, zkusím to večer!
Mmm, čevapi! Přidání ajvaru z paprik zní jako skvělý nápad. Ráda bych vyzkoušela tento recept s kolegy o víkendu.
Čevapi jsou skvělá volba na grilovací party! Ajvar je opravdu skvělý doplněk a dodá masu úžasnou chuť!