Dezert raději udělejte den předem, dáte mu tak dostatek času na ztuhnutí.
Potřebujete:
✿ 4 lžíce cukru moučky
✿ 2 celé skořice
✿ 500 ml smetany ke šlehání
✿ 2 lžičky práškové želatiny
✿ rostlinný olej na vymazání
Omáčka:
✿ 200 g drobného ovoce
✿ cukr podle chuti
1. Do misky dejte 2 lžíce vody a přisypejte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby nabobtnala. Čtyři formičky nebo skleničky o objemu 125 ml tence vymažte olejem.
2. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a skořicí a zahřívejte na středním plameni. Za občasného míchání přiveďte k varu. Pak přidejte želatinu a 1–2 minuty povařte, aby se rozpustila.
Směs přeceďte, vlijte do vymazaných formiček a dejte na 4–6 hodin do lednice vychladit.
3. Ovoce svařte nebo jen rozmačkejte s cukrem. Asi 5 minut před podáváním vyndejte panna cottu z lednice a vyklopte. Přelijte ovocnou omáčkou a podávejte.
Tahle obrácená panna cotta zní vážně zajímavě. Vždycky jsem měla ráda dezerty s ovocnou omáčkou, tohle určitě vyzkouším.
Tento postup vypadá dost jednoduše a lákavě, moc se těším, až ho vyzkouším! Kombinace smetany a skořice musí být báječná.
Zajímavý recept, určitě to zkusím. Ráda vařím dezerty, a tahle panna cotta vypadá skvěle. Jen doufám, že mi to dobře ztuhne.
Super, panna cotta je moje oblíbená! Zkusím tohle obrácený recept, snad se mi to povede. Díky za tip!