Suroviny:
1 kg rajčat
2 červené papriky
2 zelené papriky
1 chilli paprička
4 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 lžička sladké papriky
½ lžičky římského kmínu
sůl a pepř
hrst petržele
Postup:
Rajčata omyjte a vložte do velkého hrnce. Zalijte je vroucí vodou, nechte asi minutu odstát a poté je rychle zchlaďte pod proudem ledové vody. Po odstranění slupky je nakrájejte na drobné kousky.
Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na proužky. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a vhoďte do něj nadrobno nakrájený česnek. Jakmile se rozvoní, přidejte k němu nakrájené papriky a chilli papričky.
Asi deset minut je restujte a poté k nim přidejte rajčata, sladkou papriku a římský kmín. Vše osolte a opepřete. Plamen stáhněte na minimum, pánev zakryjte poklicí a omáčku duste asi hodinu. Občas ji promíchejte, aby se nepřipalovala.
Jakmile směs zhoustne, odstavte ji z plotny. Podávejte ji posypanou čerstvou petrželkou a zakápnutou olivovým olejem. Jako příloha se nejlépe hodí bílý chléb.
Wow, to zní jako parádní recept! Určo to zkusím uvařit a vyfotím to, třeba stejně hezky jako to zní.