Chystáte letní oslavu pro rodinu? Tak v takovém případě vám na ní plněné ředkvičky nesmějí chybět.
Ingredience:
12 větších ředkviček
2 vejce natvrdo
1–2 lžíce smetanového sýra nebo lučiny
1 lžíce majonézy nebo zakysané smetany
1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
1 lžíce nasekané petrželky
sůl a pepř dle chuti
listy čerstvé petrželky nebo kopru na ozdobu
Postup:
Ředkvičky omyjte, seřízněte vršek a spodek tak, aby mohly stát.
Lžičkou nebo nožíkem opatrně vydlabejte vnitřek – dávejte pozor, ať je neproříznete.
Uvařené vejce nastrouhejte najemno nebo rozmačkejte vidličkou.
Smíchejte je se smetanovým sýrem, majonézou/smetanou a s nasekanými bylinkami.
Přidejte sůl a pepř podle chuti.
Pomocí malé lžičky nebo cukrářského sáčku naplňte ředkvičky.
Každou ředkvičku ozdobte lístkem čerstvé petrželky nebo kopru.
Miluji jednoduché a zároveň efektní recepty na oslavy. Tyhle plněné ředkvičky jsou perfektní letní pohoštění!
To vypadá opravdu zajímavě a zdravě! Moc se těším na příležitost, kdy to vyzkouším na naší příští rodinné oslavě.
Tento recept je skvělý! Ředkvičky plněné lahodnou bylinkovou náplní určitě potěší každého. Konečně něco lehkého a chutného na rodinnou oslavu.